Ilkka O. LavasIlkka O. Lavas sarjayrittäjä, innostaja

Check out Ilkka O. Lavas in english

Ilkka O. Lavas on 1979 syntynyt vuotias it- ja media-alan sarjayrittäjä, joka on lähtenyt 17 vuotiaana nollasta liikkeelle ja kokenut 20 vuoden yrittäjäuran aikana kasvua, nousukausia, mutta myös laman karmeimmat puolet. Lavas on kasvattanut bisneksistään 100 henkeä työllistävän konsernin. Lavas on mukana 15:ssä bisneksessä, joista tunnetuimpia ovat City-lehti, Suomikauppa.fi ja W3 Group. Lavas kehittää tällä hetkellä Improve Mediaa, joka on Suomen nopeiten kasvava digitaalinen mainosverkosto.

Olen toiminut monipuolisesti erilaisissa tehtävissä markkinoijana, yrittäjänä, toimitusjohtajana, sovellussuunnittelijana(ikuisuus sitten), konseptoijana, kouluttajana, sparraajana, talousjohtajana, it-konsulttina(silloin kun it oli vielä erillään markkinoinnista), valmentajana, luennoijana ja strategisena konsulttina.

Olen auttanut mm. seuraavia yrityksiä kasvamaan ja kehittymään: www.city.fi, www.ImproveMedia.fi, www.vivas.fi, www.artic.net(Spray/Lycos/Yahoo), www.ilmainensanakirja.fi, W3 Group Finland Oy, Suomikauppa.FI, Smartum Oy, Suomen Lehtiyhtymä Oy.

Luottamustehtävät

Luottamustehtäviäni on ollut mm. Lukuisat hallituksen jäsenyydet ja advisory roolit monissa startupeissa. Olen ollut myös Keravan Kaupungissa valtuutettuna, Suomen Yrittäjien Kasvuyrittäjyysvaliokunta, Keravan Nuorkauppakamari ry puheenjohtaja, Keravan Yrittäjien hallituksen jäsenyys, Keravan Energia Oy hallituksen jäsen, Suomen yrittäjyyspääoma ry:n hallituksen jäsen.

Lehtiyhtymä Oy, 500 henkeä työllistävän yhtiön hallituksen jäsen

W3 Group Finland Oy, 35 henkeä työllistävän yhtiön hallituksen puheenjohtaja

Micro Aided Design Oy, 20 henkeä työllistävän yhtiön hallituksen jäsen

Suomen yrittäjät ry, Kasvuyrittäjyysvaliokunnan jäsen

Uudenmaan yrittäjät ry, Nuorten yrittäjien valiokunnan jäsen

Keravan Nuorkauppakamari ry, hallituksen puheenjohtaja

Suomen yrittäjyyspääoma ry:n hallituksen jäsen

Työtehtäviä

W3 Group Finland Oy, co-founder, kasvuyrittäjä

Suomikauppa.FI, co-founder, toimitusjohtaja

Ilmainensanakirja.fi, founder, startuppaaja

Artic.Net, co-founder, portaalin startuppaaja

Smartum Oy, liikuntaseteleistä ja kulttuuriseteleistä tunnetun firman it-konsultti

Nettipaja Oy, co-founder, internet -operaattoriliiketoiminnan käynnistäminen

Samex Solutions, co-founder, suomen johtavan tullausohjelmisto-operaattorin hallituksen puheenjohtaja

Koulutus

Akateeminen yrittäjätutkinto, Helsingin Kauppakorkeakoulu (Aalto Yliopisto)

Tietojenkäsittelytieteen yo, Helsingin Yliopisto

MBA (Master of Business Administration), Taitovire-valmennus

Lisäksi satoja kursseja johtamisesta ja satoja luettuja kirjoja

Ilkan luontaisen yrittäjyyden polku

Luontaisen yrittäjyyden polku on vienyt Ilkka O. Lavaksen tietokone-harrastuksen kautta syvälle tietokoneiden, kotisivujen, designin ja Internet-teknologioiden maailmaan. Eräänä päivänä Lavas havahtui olevansa 17-vuotias yrittäjä. Lavas perusti ensimmäisen yhtiönsä lukion toisella luokalla: Internet -palveluita, web-sivuja ja it-palveluita tuottamaan ja myymään. Tästä lähtien Ilkka O. Lavas on ollut yksi portaalien, digimedian ja Internet-teknologioiden uranuurtajia. Hän on luonut kuluttajille ja yrityksille menestyviä web-sivustoja, mobiilipalveluita, Internet-palveluita sekä uutta liiketoimintaa.

Yli 14 vuoden yrittäjäura sekä yrittäjyysvalmentajana toimiminen on antanut Lavakselle kokemusta käsitellä monipuolisesti yrittäjyyttä ja yritysten kehittämistä. Intohimo kehittämistä, tekniikkaa, Internetiä, bisnestä ja yrittäjyyttä kohtaan näkyy hänen työssään, työyhteisössä ja valmennuksissa. Erityinen vahvuus hänellä on startup rahoituksessa, bisnes-osaamisessa ja businessprosessien tehostamisessa teknologian avulla. Lavas osaa nähdä realistisesti web-teknologioiden hyödyn yrityksen liiketoiminnan ja käyttäjien kannalta.

Uransa aikana Lavas on ehtinyt kokea kasvuyrityksen kasvattamisen ilot ja haasteet. Hän on myös ollut mukana useissa yrittäjyyden kuolemanlaaksojen ylittämisissä itse tai auttamassa muita niistä yli. It-kuplan jälkeinen yrityssaneeraus oli Lavakselle kova koulu, joka opetti paljon yrityksen johtamisesta. Monessa liemessä keitetty osaa ja haluaa kannustaa ihmisiä yrittäjyyteen.

Lavas on kirjoittanut kirjan yrittäjyyden positiivisista asioista. Kirjan nimi on Luontainen yrittäjyys. Kirjaa voi suositella yrittäjyyttä harkitseville, omaa alaansa etsiville. Kirja sopii myös lahjaksi yrittäjille, jotka kaipaavat muistutusta yrittäjyyden positiivisista puolista.

Rakkaus yrittäjyyttä, ihmisiä ja tietotekniikkaa kohtaan sekä aito usko Internetin tuomiin uusiin innovaatiomahdollisuuksiin on se luontaisen yrittäjyyden voima, joka on kantanut läpi uran vaikeiden aikojen. Lavaksen positiivisuus, sinnikkyys, luovuus ja uteliaisuus kuvastuvat hänen työkaverinsa lauseista: “Lavaksella on ajatukset tulevaisuudessa, jalat tukevasti tässä päivässä”

Koulutus- ja Konsultointipalvelut

Kaikki Ilkka O. Lavaksen yrittäjyyskoulutukset, seminaarit ja liikkeenjohdon konsultoinnit saatavilla City Familyn kautta.

Missä olet voinut kuulla Ilkkaa

Uudenmaan yrittäjät ry, useita esiintymisiä 10-500 henkilön tilaisuuksissa

Rovaniemen Kehitys Oy, yrittäjyysvalmennuspäivä teemalla kasvuyrittäjyys ja rahoitus. Sparraussessioita ja luento

Mediapäivä – Viestinnän keskusliitto – panelisti

Deloitten tilaisuuksissa

Kasvu Open – tuomaristo

Aalto -yliopisto. Entrepreneurial marketing

Helsingin -yliopisto. Marketing metrics

Talentum Tapahtumat. Digiday 2013

Opetusministeriö, sarjayrittäjyysluento

Laurea, lukuisia esiintymisiä

Metropolia, lukuisia esiintymisiä

Keravan lukio, lukuisia esiintymisiä yrittäjyyspaneelissa yms

 Julkaisut
Lavaksen City-blogi, markkinointia ja menestystä

SnapChat: ilkkalavas

Pysäyttämätön yrittäjyys -kirja sähköisenä Elisa Kirjakaupassa
Life-Changing Secrets -menestystarinoita