Ilkka O. Lavas
Ilkka O. Lavas internet- ja media-alan yrittäjä, menestyvä yrittäjä, innostaja

Check out Ilkka O. Lavas in english

Ilkka O. Lavas on 1979 syntynyt vuotias it- ja media-alan hallitusammattilainen ja menestyvä yrittäjä, joka on lähtenyt 17 vuotiaana nollasta liikkeelle ja kokenut yli 20 vuoden yrittäjäuran aikana kasvua, nousukausia, mutta myös laman karmeimmat puolet. Lavas on kasvattanut bisneksistään 100 henkeä työllistävän konsernin. Lavas on mukana 15:ssä bisneksessä, joista tunnetuimpia ovat City-lehti, Suomikauppa.fi ja W3 Group. Lavas kehittää tällä hetkellä Improve Mediaa, joka on Suomen nopeiten kasvava digitaalinen mainosverkosto.

Olen toiminut monipuolisesti erilaisissa tehtävissä markkinoijana, yrittäjänä, toimitusjohtajana, sovellussuunnittelijana(ikuisuus sitten), konseptoijana, kouluttajana, sparraajana, talousjohtajana, it-konsulttina(silloin kun it oli vielä erillään markkinoinnista), valmentajana, luennoijana ja strategisena konsulttina.

Olen auttanut mm. seuraavia yrityksiä kasvamaan ja kehittymään: www.city.fi, www.ImproveMedia.fi, www.vivas.fi, www.artic.net(Spray/Lycos/Yahoo), www.ilmainensanakirja.fi, W3 Group Finland Oy, Suomikauppa.FI, Smartum Oy, Suomen Lehtiyhtymä Oy.

Lavaksella on filosofian maisterin tutkinto tietojenkäsittelytieteestä Helsingin Yliopistosta, Akateeminen yrittäjätutkinto Aalto Yliopistosta sekä Team Academy Finlandin MBA. Hänet on palkittu useaan otteeseen yrittäjyydestä. Lavas on ollut lukuisissa vastuutehtävissä, mm. Suomen Yrittäjien Kasvuyrityskomitean jäsenenä. Vuonna 2015 hän sijoittui tiiminsä kanssa kolmanneksi nopeimmin kasvavaksi yritykseksi Deloitte Fast500- kilpailussa ja Lavaksen tiimi pääsi 2018 vuonna RedHerring sekä Serendipity Challengen voittajien joukkoon.

Ilkka Lavas on intohimoinen yrittäjä

Haasteet ovat Lavakselle uusia mahdollisuuksia, joista voi aina oppia uutta. Tehtävissään strategisena konsulttina ja sparraajana Lavas on päässyt näkemään aitiopaikalta eri toimialoja ja niiden prosessien kulkua. Lavas on positiivinen, ahkera, määrätietoinen visionääri, jonka käytössä olevat maailmalla tunnetut innovatiiviset prosessimallit ovat auttaneet niin jättimäisiä korporaatioita, yritysten sisäisiä startuppeja kuin aitoja startuppejakin kasvamaan ja menestymään vuodesta toiseen.

Ilkka Lavas on kokenut uransa aikana yrittäjyyden tuomat onnistumiset, mutta myös haasteet. Usko rohkeaan tekemiseen, innovointiin ja visioon sekä positiivinen asenne yrittäjyyteen ovat vieneet häntä eteenpäin ja innoittaneet häntä kirjoittamaan kokemuksistaan. Lavas on kirjoittanut neljä kirjaa. ”Luontainen yrittäjyys” 2005 ja ”Pysäyttämätön yrittäjyys” 2013, josta ilmestyi englanninkielinen versio ”Unstoppable entrepreneurship” 2014, Life Changing Secrets 2016, Lean Startup 2017 sekä Startup Way -johtaminen 2019. Kirjoittamisen lisäksi Lavas on aktiivisesti mukana järjestötoiminnassa, mentoroi start-up yrittäjiä, korporaatioiden innovaatiotoimintaa, mentoroi Founders Institutessa ja kirjoittaa suosittua Menestyvä yrittäjä-blogia.

Varaa Ilkka Lavas puhujaksi

Ilkka on kokenut puhuja ja esiintyjä, joka on esiintynyt niin pienissä alle 5 hengen tilaisuuksissa kuin suurissa yli 1000 hengen tilaisuuksissa. Ilkka Lavas on saanut puhujana kiitosta inspiroivasta puhe- ja esiintymistyylistä.

Suosituksia:

”Ilkan selkeä koulutus osui ajan hermoon käytännön esimerkkien ja keskustelun siivittämänä. Antoi ajateltavaa oman liiketoiminnan kehittämiseksi.”

Tuota saa käyttää tarvittaessa nimellä:

”Ilkka oli hyvä ja dynaaminen esiintyjä; tunsi aiheen läpikotaisin ja osasi keskusteluttaa oivaltavasti osallistujia.”
– Elina Wainio, Laurea-ammattikorkeakoulu

Ilkasta jäi kokonaisuudessaan positiivinen kuva ja ehdimme jutella vähän enemmänkin, koska hän saapui jo edellisenä päivänä illansuussa. Paljon on Ilkka ehtinyt touhuta nuorehkosta iästään huolimatta. 😊 Se mikä jäi parhaiten mieleen oli, että uudet liikeideat ovat usein melko yksinkertaisia! Voin suositella Ilkkaa myös muihin tilaisuuksiin.
– Suuren konsernin johtoryhmän jäsen

“Ilkka Lavas on mukaansatempaava puhuja, joka saa yleisönsä syttymään. Startup- ja kokeilukulttuurista puhuttaessa kokemus näkyy ja kuuluu. Lavasta kuunnellessa on helppo uppoutua asiaan ja jälkikäteen voi vain henkäistä vau, sillä on uskomatonta, missä kaikessa yksi ihminen voi ehtiä olemaan mukana ja mitä kaikkea saada aikaan.”
– Irina Kujanpää

Luottamustehtävät

Luottamustehtäviäni on ollut mm. Lukuisat hallituksen jäsenyydet ja advisory roolit monissa startupeissa. Olen ollut myös Keravan Kaupungissa valtuutettuna, Suomen Yrittäjien Kasvuyrittäjyysvaliokunta, Keravan Nuorkauppakamari ry puheenjohtaja, Keravan Yrittäjien hallituksen jäsenyys, Keravan Energia Oy hallituksen jäsen, Suomen yrittäjyyspääoma ry:n hallituksen jäsen.

Lehtiyhtymä Oy, 500 henkeä työllistävän yhtiön hallituksen jäsen

City Dev Labs Oy, 15 henkeä työllistävän yhtiön hallituksen puheenjohtaja

Micro Aided Design Oy, 20 henkeä työllistävän yhtiön hallituksen jäsen

Suomen yrittäjät ry, Kasvuyrittäjyysvaliokunnan jäsen

Uudenmaan yrittäjät ry, Nuorten yrittäjien valiokunnan jäsen

Keravan Nuorkauppakamari ry, hallituksen puheenjohtaja, senaattori #77167

Suomen yrittäjyyspääoma ry:n hallituksen jäsen

Työtehtäviä

City Digital, toimitusjohtaja, kasvuyrittäjä

TableOnline, osakas, hallituksen jäsen

Improve Media Oy, toimitusjohtaja

City Dev Labs Oy, co-founder, ohjelmistoyrittäjä

Suomikauppa.FI, co-founder, toimitusjohtaja

Ilmainensanakirja.fi, founder, startuppaaja

Artic.Net, co-founder, portaalin startuppaaja

Smartum Oy, liikuntaseteleistä ja kulttuuriseteleistä tunnetun firman it-konsultti ja digitalisoija

Nettipaja Oy, co-founder, internet -operaattoriliiketoiminnan käynnistäminen

Samex Solutions, co-founder, suomen johtavan tullausohjelmisto-operaattorin hallituksen puheenjohtaja

Koulutus

Filosofian Maisteri, Tietojenkäsittelytiede, Helsingin Yliopisto

Akateeminen yrittäjätutkinto, Helsingin Kauppakorkeakoulu (Aalto Yliopisto)

MBA (Master of Business Administration), Taitovire-valmennus

Lisäksi satoja kursseja johtamisesta ja satoja luettuja kirjoja

Ilkan luontaisen yrittäjyyden polku

Luontaisen yrittäjyyden polku on vienyt Ilkka O. Lavaksen tietokone-harrastuksen kautta syvälle tietokoneiden, kotisivujen, designin ja Internet-teknologioiden maailmaan. Eräänä päivänä Lavas havahtui olevansa 17-vuotias yrittäjä. Lavas perusti ensimmäisen yhtiönsä lukion toisella luokalla: Internet -palveluita, web-sivuja ja it-palveluita tuottamaan ja myymään. Tästä lähtien Ilkka O. Lavas on ollut yksi portaalien, digimedian ja Internet-teknologioiden uranuurtajia. Hän on luonut kuluttajille ja yrityksille menestyviä web-sivustoja, mobiilipalveluita, Internet-palveluita sekä uutta liiketoimintaa.

Yli 14 vuoden yrittäjäura sekä yrittäjyysvalmentajana toimiminen on antanut Lavakselle kokemusta käsitellä monipuolisesti yrittäjyyttä ja yritysten kehittämistä. Intohimo kehittämistä, tekniikkaa, Internetiä, bisnestä ja yrittäjyyttä kohtaan näkyy hänen työssään, työyhteisössä ja valmennuksissa. Erityinen vahvuus hänellä on startup liiketoimintojen kasvattamisessa, bisnes-osaamisessa ja businessprosessien tehostamisessa teknologian avulla. Lavas osaa nähdä realistisesti web-teknologioiden hyödyn yrityksen liiketoiminnan ja käyttäjien kannalta.

Uransa aikana Lavas on ehtinyt kokea kasvuyrityksen kasvattamisen ilot ja haasteet. Hän on myös ollut mukana useissa yrittäjyyden kuolemanlaaksojen ylittämisissä itse tai auttamassa muita niistä yli. It-kuplan jälkeinen yrityssaneeraus oli Lavakselle kova koulu, joka opetti paljon yrityksen johtamisesta. Monessa liemessä keitetty osaa ja haluaa kannustaa ihmisiä yrittäjyyteen.

Lavas on kirjoittanut kirjan yrittäjyyden positiivisista asioista. Kirjan nimi on Luontainen yrittäjyys. Kirjaa voi suositella yrittäjyyttä harkitseville, omaa alaansa etsiville. Kirja sopii myös lahjaksi yrittäjille, jotka kaipaavat muistutusta yrittäjyyden positiivisista puolista.

Rakkaus yrittäjyyttä, ihmisiä ja tietotekniikkaa kohtaan sekä aito usko Internetin tuomiin uusiin innovaatiomahdollisuuksiin on se luontaisen yrittäjyyden voima, joka on kantanut läpi uran vaikeiden aikojen. Lavaksen positiivisuus, sinnikkyys, luovuus ja uteliaisuus kuvastuvat hänen työkaverinsa lauseista: “Lavaksella on ajatukset tulevaisuudessa, jalat tukevasti tässä päivässä”

Koulutus- ja Konsultointipalvelut

Kaikki Ilkka O. Lavaksen yrittäjyyskoulutukset, seminaarit ja liikkeenjohdon konsultoinnit saatavilla City Familyn kautta.

Missä olet voinut kuulla Ilkkaa

Uudenmaan yrittäjät ry, useita esiintymisiä 10-500 henkilön tilaisuuksissa

Rovaniemen Kehitys Oy, yrittäjyysvalmennuspäivä teemalla kasvuyrittäjyys. Sparraussessioita ja luento

Mediapäivä – Viestinnän keskusliitto – panelisti

Deloitten tilaisuuksissa

Kasvu Open – tuomaristo

Aalto -yliopisto. Entrepreneurial marketing

Helsingin -yliopisto. Marketing metrics

Talentum Tapahtumat. Digiday 2013

Opetusministeriö, yrittäjyysluento

Laurea, lukuisia esiintymisiä

Metropolia, lukuisia esiintymisiä

Keravan lukio, lukuisia esiintymisiä yrittäjyyspaneelissa yms

 Julkaisut
Lavaksen City-blogi, markkinointia ja menestystä

SnapChat: ilkkalavas

Pysäyttämätön yrittäjyys -kirja verkkokaupassa ja Pysäyttämätön yrittäjyys Suomikaupassa josta voi tilata Suomeen, mutta myös yli sataan muuhun maahan.
Pysäyttämätön yrittäjyys -kirja sähköisenä Elisa Kirjakaupassa
Life-Changing Secrets -menestystarinoita